top of page
Пошук
Фото автораКолесник Тетяна Вікторівна

Імплантація - найбільш прогресивний метод відновлення втрачених зубів!



Імплант - це конструкція що встановлюється в організм та повністю виконує функції та зберігає зовнішній вигляд втраченого органу. Зубні імпланти вкручуються в шелепи за допомогою шурупів, імплантанти слугують опорою для коронок і протезів.

Зубний імплант являє собою :

1. Внутрішньокісткову частину зубного імплантанта

2. Над'ясенну частину (аббатмент) і є опорою для зубного протеза.

Іншими словами зубний імплант - штучний зубний корінь.

Імплантація заміщує корені втрачених зубів та дозволяє відновити зубний ряд.

Існує міф, що імплантація це дуже боляче. Сучасні анестетики дозволяють пацієнту не відчувати біль, тільки незначний дискомфорт як під час лікування карієсу або простого видалення зуба.



Навіть якщо у вас відсутній один зуб, постарайтеся, якомога раніше звернутися до стоматолога, щоб негайно заповнити дефект, що утворився. Інакше сусідні зуби компенсаторно зсуваються у бік відсутнього зуба, зміщуючи таким чином весь зубний ряд. Якщо не вирішити проблему відразу, згодом збільшується навантаження на сусідні зуби. Адже їм доводиться жувати за себе та «за того хлопця». Погано пережована їжа спричиняє проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Тривала відсутність зуба призводить до атрофії щелепи. Через рік кістка на 25% розсмоктується, потім кожен наступний рік процес атрофії прогресує на 4%. Отже, через кілька років після видалення зуба, крім імплантації, пацієнтові знадобиться пластика кістки. Думаю, ви переконалися у всій серйозності проблеми та її наслідків, тому не зволікайте з відновленням втраченого зуба.



Процедура імплантації зазвичай складається з таких етапів: - первинна консультація з хірургом; - здійснення КТ (комп'ютерна томографія зубів) - в деяких випадках видалення залишків втраченого зуба (якщо зуб було втрачено давно і виникло зміщення щелепної кістки - відбувається нарощення кістки; - підбір імпланта; - встановлення імпланта та подальший огляд пацієнта.

Comments


bottom of page