top of page
Пошук

Чому важливо здійснювати регулярний профілактичний огляд?


Навіть коли здається, що "нічого не болить" - десь може сховатися первинний карієс. Чим небезпечний карієс, якщо його не лікувати? ❗️ Розвиток пульпіту - запалення м'яких тканин зуба. Він супроводжується сильним болем. Через відсутність вчасного лікування запалення приймає гнійний характер, пульпа відмирає та тканини зуба перестають отримувати живлення зсередини.

❗️Розвиток кісти заповненої гноєм - кісткова тканина біля кореня руйнується, туди потрапляє інфекція і утворюється патологічне новоутворення. Більше 50% випадків розвитку кісти пов’язано з тим, що пацієнт ігнорує біль, глушить її знеболюючим, не звертається до лікаря, і найсумніше — намагається вилікуватися народними методами, які, як правило, не допомагають.

❗️Розвиток флюсу (виражений набряк ясен і/або щоки через запальний процес навколо зубного кореня що призводить до утворення гною під десною) Якщо приймається рішення про збереження ураженого карієсом зуба - проводиться повноцінне лікування пульпіту, періодонтиту як профілактика повторного флюсу.

Відкладаючи постійно візит до стоматолога ви "заощаджуєте" на 2 чашечки кави з улюбленим десертом , а з часом коли проблема загострюється - повноцінне лікування коштує значно дорожче.



Не заощаджуйте на своєму гарному почутті та здоров'ї - записуйтесь на огляд аби попередити розвиток справжніх проблем.

bottom of page